مسجد ملک زوزن

بصره کوچک


آرشيو مطالب

دی 1392

آبان 1392

شهريور 1392

مرداد 1392

مرداد 1391

لینک دوستان

قالب وبلاگ

زوزن تک

پنل ADSL

کتاب.تحقیق.کامپیوتر(حاج جلال)

دیار زوزن (حاج داوود)

♥دونــــــه دونــــــه♥

تنهایی

علمی-اجتماعی

نقطه سر خط

معرفی کامیون های ایران 59

با ویروس ها خداحافظی کنید

پورتال ملی مساجد کشور

یک چیزه خوبه حتما دانلود کنید.پیشنهاد میکنم

زوزن شهری در کویر(داش محسن)

جی پی اس موتور

جی پی اس مخفی خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان زوزن و آدرس zuzancitiy.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





قالب بلاگفا


نويسندگان
مهدی خزائی زوزنی
رضاخزائی زوزنی
محسن خزائی زوزنی
داوود خزائی زوزنی

نويسندگان
زوزن , زوزن سیتی , بخش جلگه زوزن , مسجد , مسجد ملک زوزن , زوزن سیتی , ارگ زوزن , زوزن , یصره کوچک , قاسم آبادخرابه , مغولان , الملک بن علی زوزنی , به روایت , دکتر شهریار عدل , نویسندگی وبلاگ ,


درباره وبلاگ



شهری خفته در دل خاک
kh.mehdi27@yahoo.com

پیوند های روزانه

سیمای کاخک

سیان جرقریه اصفهان

گنجه و گنجینه

ساختن وبلاگ

شماره پیمان کارها

حمل ته لنجی با ضمانت از دبی

خرید از چین

قلاده اموزشی ضد پارس سگ

الوقلیون

تمام پیوند های روزانه

مطالب پیشین

زوزن

بنای بقای مانده از مسجد ملک زوزن

عید غدبرخم بر شیعیان وپیروان ولایت خجسته باد

عکس زیبای محراب مسجد ملک زوزن

مجموعه تاریخی زوزن یک موزه باستانی است

راه بی پایان

حکایت ملک زوزن

خوش آمدید ب زوزن سیتی

عکس زیبا از مسجد ملک زوزن

دعوت ب همکاری

زوزن به روایت دکتر شهریار عدل

خاک غریبی بر مسجد زوزن سنگینی می کند

مسجد ماک زوزن شهری که در دل خاک خفته

مسجد ملک زوزن

نمایی دور از مسجد ملک زوزن

زوزن از نمایی دیگر

زوزن بصره کوچک

تبلیغات


تبلیغات



آمار بازديد

:: تعداد بازديدها:
:: کاربر: Admin

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 47
بازدید دیروز : 9
بازدید هفته : 94
بازدید ماه : 92
بازدید کل : 5242
تعداد مطالب : 22
تعداد نظرات : 30
تعداد آنلاین : 1




ساعت فلش مذهبی چت روم
قالب وبلاگ
گالری عکس


کد کج شدن تصاوير

تعبیر خواب آنلاین

کد متحرک کردن عنوان وب


کد شمارش معکوس سال جدید





Powered by WebGozar


مسجد ملک زوزن

همانطور که گفتیم این مسجد در 6۰ کیلومتری جنوب غربی شهر خواف ،در روستای زوزن واقع شده است . مسجد ملک زوزن از مساجد دو ایوانی به سبک خراسانی است و تاریخ بنا در کتیبه آجری  سمت چپ ایوان قبله مشهود می باشد که تاریخ ربیع الاول سال 615  هجری قمری در آن خوانده می شود . پلان بنا دو ایوانی است و ایوان ها  در جهات شرق و غرب ساخته شده اند . ایوان غربی در ابعاد بزرگ تر و دارای تزئیناتی با تلفیق آجر و کاشی  به رنگ های فیروزه ای  و با  طرح هندسی می باشد که در قاب بندی های بزرگ  آجری اجرا شده است . این ایوان فاقد طاق بوده و طاق  پایه های ایوان غربی آن فرو ریخته است . در طرفین این ایوان ستون هایی به جا مانده که نمایانگر وجود شبستانی در گذشته در این محل می باشد .ایوان دو طبقه بوده و در هر طرف دارای سه دهنه طاقدار است که ورودی به سمت شبستان ها محسوب می شده و طبقه دوم حالت غلام گردش دارد . زیر این ایوان آثار پنج پایه ستون مستطیل و چهار پایه ستون مدور دیده می شود . در دیواره داخل ایوان محل محراب وجود دارد که از محراب اولیه اثری وجود ندارد .
 در بالای محل محراب و در بخش پاطاق ، آثار تزئینات بسیار نفیسی از کاشی فیروزه ای و لاجوردی به زمینه آجر وجود دارد که در قاب های مستطیل و دایره ای اجرا شده اند و در وسط آن ها یک دایره  آجری با کتیبه ای از کاشی ملاحظه می شود . در قسمت چپ محل محراب ، ورودی راه پله به سمت بالا مشهود است .در سمت شمال این ایوان ( غربی )  محراب دیگری در جریان حفاری از زیر خاک خارج شد که احتمالاً مربوط به مسجد قبلی می باشد که در این محل وجود داشته است .
استنباط گروه با توجه به تزئینات و گچبری های این محراب  بر این است که این محراب در قرن ششم یا هفتم  ساخته شده و پس از ویرانی مسجد و این محراب ، مسجد جدیدی در دوره ایلخانان در این محل ساخته اند . محراب مزبور از گچ بوده و دارای کتیبه ای در حاشیه مستطیل شکل آن با زمینه آبی رنگ می باشد و در زیر آن نقوش اسلیمی و فرو رفتگی داخل محراب دیده می شود . در بالای فرورفتگی محراب ، کتیبه ای اجرا شده است و در قوس بالایی این فرو رفتگی نیز آثار کتیبه دیگری مشهود است .دو ستون نما در طرفین فرورفتگی دیده می شود که آسیب دیده اند . در بالای محراب نیز تزئینات اسلیمی در پیشانی اجرا شده که آسیب  دیده اند .
در بین دو ایوان فضای خالی دیده می شود که احتمالاً صحن مسجد بوده و  امروزه در آن اتاقکی جدید ساخته اند و کاشی های مربوط به مسجد و حفاری محل را در آن نگهداری می کنند و نگهبانان و کارگران مرمتگر بنا در آن استراحت می کنند . ایوان شرقی نیز به قرینه ایوان غربی و با ابعاد کوچکتر اجرا گردیده که در طرفین چپ و راست داخل آن طاق برای ورود به شبستان ها تعیبع شده که امروزه از شبستان های مزبور اثری باقی نیست . در بخش جلوی این ایوان از بیرون آثار تزئینات آجری با نقوش هندسی و کاشی های فیروزه ای دیده می شود و داخل ایوان نیز مقرنس آجری  با  تزئینات  کاشی  به طرح لوزی و به رنگ فیروزه ای اجرا شده است .
سفال هایی که در این مسجد به دست آمده دارای لعاب کاملاً ایلخانی و مشابه سفال ها و کاشی های سلطانیه می باشد . وجود این کاشی ها موید همان نظریه مطرح شده در مورد بنا می باشد .
دونالد ویلبر در صفحه 114 کتاب معماری ایران در عصر ایلخانی به این بنا اشاره کرده است و علی رغم این که از آن بازدید نکرده است ، در مورد این بنا می نویسد:«دیوارهای یک ایوان بزرگ و به علاوه بازمانده های خرابه یک ایوان دیگر می رساند که زمانی مسجدی بزرگ با تزئینات مجلل در آن جا وجود داشته است.در اطراف خرابه های این مسجد ، انبوه خاک و خشت شهری است به نام زوزن ، که از بین رفته ، ولی در زمان سابق یکی از سه مرکز عمده این ناحیه بوده است. آندره گدار که در سال 1940 از این محل دیدن کرده و نام آن را زازن ترجمه کرده است نقشه ای از آن و عکس هایی از تزئینات کاشی کاری و سفالی جالب آن و شرح بنا را برای اولین بار منتشر کرده است.گدار پس از ثبت تاریخ موجود که 616 هجری قمری برابر با 1219 میلادی می باشد ، اظهار عقیده می کند که نوع نقشه و خصوصیات تزئینی مسجد تقلیدی از ساختمان های قرن 12 میلادی استان خراسان است .
این مسجد در سال 615 هجری قمری  به دستور ابوالموید  ابوبکرعلی الزوزنی ملک زوزن دوران سلطنت علاالدین محمد خوارزمشاه بنیاد گردیده و تنها اثر معماری شهر زوزن است که پس از حمله مغول برجای مانده است . مسجد فعلی بر روی خرابه های مسجد قبلی احداث شده و پس از مرگ ملک زوزن با حمله مغول نیمه تمام مانده است .

 



تبلیغات
اینجا محل تبلیغات متنی شماست


نظرات شما عزیزان:

نمیگم
ساعت16:45---28 مرداد 1392
آفرین به داداش گلم افتخار میکنم به خواف وشهرهای تاریخیش ومکانای تاریخیش
پاسخ:مرسی نظر لطفت هستش


مینا
ساعت21:30---22 مرداد 1392
سلام وبلاگتون خیلی زیباست و خوشم اومده از روستاتون
پاسخ:مرسی


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: برچسب‌ها: زوزن, مسجد , بخش جلگه زوزن,

نوشته شده توسط رضاخزائی زوزنی در سه شنبه 22 مرداد 1392





Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by zuzancitiy This Template By Theme-Designer.Com